dm će podržati realizaciju 14 projekata za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena

Više od 60.000 KM ukupne vrijednosti

81

U okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra – podrška projektima za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena, dm drogerie markt će ove godine podržati realizaciju 14 projekata, s više od 60.000 KM ukupne vrijednosti.

U okviru ovogodišnje inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, podržani će biti projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwando i joga tehnika i sl.

Odabrani projekti su: „Artemis“ savjetovanje Miroslava Marjanović s.p. iz Istočne ilidže s projektom „Dobrostanje kroz umjetnost“, Fondacija Laila iz Brčko distrikta s projektom „Jaka, jača, ja – Podrška majkama djece sa teškoćama u razvoju“, Gimnazija Bosanska Krupa s projektom „Shinrin Yoku“, Javna ustanova Dom zdravlja Bugojno s projektom „Jačaj higijenu – Sačuvaj mentalno zdravlje!“, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde s projektom „Pravilna ishrana i tjelovježba kao antistres terapija“ , Omladinski klub „Dijamant“ Jajce s projektom „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“, Omladinski klub Teslić s projektom „Creativity > Virtuality“, Taekwondo klub Cro Star Mostar s projektom „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“, Udruga Žena poduzetnica Grada Ljubuškog s projektom „PosloŽENA“, Udruženje građana za očuvanje zdravlja Yoga centar Namaste iz Gradiške s projektom „Yoga za žene“, Udruženje Lotos – zaštita mentalnog zdravlja djece i odraslih iz Zenice s projektom „Pleti i prijateljstvo ispleti“, Udruženje Nova Vita iz Sarajeva s projektom „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“, Udruženje omladine sa invaliditetom„Infopart“ Banja Luka s projektom „Smijeh je magija“, Udruženje za osobe s invaliditetom „Duga“ Tuzla s projektom „Psihološka pomoć majkama djece sa poteškoćama u razvoju“.

U fokusu naših aktivnosti ove godine je žensko zdravlje. Na Stručnoj konferenciji dm ženski razgovori koja je bila posvećena temama ženskog fizičkog i mentalnog zdravlja, vidjeli smo da je interes javnosti, prvenstveno žena, ogroman.Potaknuti time, želimo podržati projekte koji će u lokalnoj zajednici dati svoj doprinos razvoju i implementaciji upravo te teme. Raduje nas što projekti imaju i održivi karakter te će realizacijom u budućnosti donijeti korist za što veći broj naših sugrađanki“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Marketinga i Nabave dmBiH.

Odabrane projekte dm će podržati finansiranjem usluga ili nabavkom materijala i opreme, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o aktivnostima koje su planirane u sklopu odabranih projekata.

Učešće u inicijativi {ZAJEDNO} za bolje sutra su imale sve organizacije, udruženja, institucije i druga registrirana pravna lica bez obzira na osnovnu djelatnost, a koja su do 4.7.2022. svoje projekte prijavili putem online formulara na platformi www.dm-zajedno.ba. Osnovni kriteriji su bili fokusiranost na očuvanje i unapređenje fizičkog i/li mentalnog zdravlja žena te poticanje i razvoj zdravijeg stila života, kao i poboljšanje kvaliteta života žena u smislu rješavanja socijalnih problema ili podizanja svijesti o problemima s kojima se žene susreću u privatnom i poslovnom životu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here