Prilika za investiciju u inovativne i održive projekte: ASA Finance najavljuje emisiju obveznica

Još jedan iskorak  ASA Grupacije

21

ASA Finance, članica ASA Grupacije, specijalizovana za finansijsko i investicijsko savjetovanje, najavljuje emisiju dugoročnih obveznica putem Sarajevske berze vrijednosnih papira.

Skupština Emitenta je usvojila Odluku o emisiji obveznica javnom ponudom putem SASE u ukupnom obimu od 30.000 dugoročnih obveznica nominalne vrijednosti na dan dospijeća od 1.000 KM za jednu obveznicu, ukupne vrijednosti emisije od 30.000.000 KM.

Upis obveznica počinje 1. juna 2024. i traje do 30. juna 2024. godine. Obveznice se emituju uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od pet posto, a glavnica će se isplatiti jednokratno na dan dospijeća za pet godina dok će isplata kamate biti kvartalna, počevši od dana donošenja Rješenja o uspješnosti emisije od strane Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Kao nosilac razvoja finansijske divizije ASA Grupacije, ASA Finance posjeduje dionice i udjele u bankama, osiguravajućim društvima, fondovima i drugim ulaganjima u BiH, Evropi i svijetu. Ova kompanija većinski je vlasnik ASA Banke i ASA CENTRAL OSIGURANJA.

“Emisijom obveznica napravili smo iskorak u našem poslovanju, nudeći nove modele ulaganja i razvoja projekata  iz oblasti zdravstvenog sektora i obnovljive energije, što smatramo ključnim za dugoročni uspjeh i pozitivan uticaj na društvo i okoliš. Kao dio globalne kompanije sa prisustvom širom svijeta, prepoznajemo i primjenjujemo održive trendove poslovanja kreirajući povoljan ambijent za nove investicije u BiH. Od osnivanja do danas, sva ostvarena dobit reinvestirana je u dalji rast i unapređenje poslovanja i zahvaljujući tome, ASA Grupacija je danas pokretačka snaga bh. društva”, ističu iz ASA Finance.

“Obveznice se emituju javnom ponudom bez prava preče kupnje za bilo koju kategoriju investitora”, navodi se u Javnom pozivu.

ASA Grupacija jedna je od vodećih kompanija u BiH i lider u oblasti finansija i zdravstva sa 20 kompanija članica iz različitih industrija, koje zajedno zapošljavaju 2144 zaposlenika.

Zahvaljujući poduzetničkoj viziji vlasnika, inovativnosti i predanosti tima te kontinuiranim ulaganjem, ASA Grupacija je kroz tri decenije postala sinonim za stabilnost i prosperitet. Kao dio globalne kompanije sa prisustvom širom svijeta, Grupacija prepoznaje i primjenjuje održive trendove poslovanja, stvarajući povoljan ambijent za nove investicije u BiH.

Za više informacija, posjetite web stranicu www.asa.ba/finansije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here