FERK donio nacrte pravilnika o regulatornim naknadama i nadgledanju

24

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK je, na redovitoj sjednici, donijela Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja.

O Nacrtu pravilnika o regulatornim naknadama, FERK će održati opću raspravu u ponedjeljak, 20. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

Opću raspravu po Nacrtu pravilnika o regulatornom nadgledanju, FERK će održati u četvrtak, 23. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

Opću raspravu po Nacrtu Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja, FERK će održati u ponedjeljak, 20. studenogau prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 13 sati.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu podnositi pisane komentare na Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i  Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja u razdoblju od dana objavljivanja obavijesti do dana isteka roka za podnošenje pisanih komentara.

FERK je donio Zaključke po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za solarnu fotonaponska elektrana ”NAMEKS 1” i ”NAMEKS 2” i .MIR, vlasnika Radoslava Udovičića iz Mostara  za solarnu fotonaponsku elektranu ”MIR”.

Doneseno je i sedam Rješenja po zahtjevima za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnosiotelja zahtjeva: NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za dvije solarne fotonaponske elektrane ”NAMEKS 1” i ”NAMEKS 2”, RENOVATO d.o.o. Posušje za dvije solarne fotonaponske elektrane ”RENOVATO 1” i ”RENOVATO 2”, INES d.o.o. iz Doboj Juga za solarnu fotonaponsku elektranu ”ILDA” i FERRO-INVEST d.o.o. Zenica za dvije solarne fotonaponske elektrane ”FERRO 3” i ”FERRO 4”.

FERK je usvojio nacrte dozvola za dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva: SD MRKI vlasnik Latifović Mirsad, Zavidovići i ”AMITEA” d.o.o. Mostar.

Također, usvojen je i nacrt dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju podnositelja zahtjeva ”PERO” Zenica d.o.o.  za solarnu fotonaponsku elektranu ”SE PERO 3” i nacrta dozvole za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom podnositelja zahtjeva JP ”Elektroprivreda HZ HB”  d.d. Mostar, priopćio je FERK.

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 20. studenoga do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu. Na današnjoj sjednici FERK je donio i osam rješenja po žalbama kupaca.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here