Željeznice RS primaju 117, a Željeznice FBiH 150 radnika

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" u toku sljedeće sedmice raspisat će konkurs za prijem 117 radnika, a riječ je o neophodnom stručno-tehničkom osoblju

55
Željeznice

“Neće biti prijema administrativnih, već samo radnika neophodnih za odvijanje procesa rada što se tiče usluge prevoza”, rekao je Jović novinarima u Sarajevu nakon sastanka predstavnika nadležnih institucija iz BiH za pitanja željezničke infrastrukture o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja.

On je dodao da se radnicima redovno isplaćuju plate koje su na nivou prosjeka u Republici Srpskoj.

“Sve obaveze servisiramo na vrijeme. Sve plate smo isplatili za prošlu godinu. Nadamo se da ćemo i tokom ove godine uspješno poslovati. “Željeznice Republike Srpske” su u procesu restrukturiranja, imamo plan da do kraja 2024. godine to završimo. Bili bi organizovani u procesu organizacije holdinga gdje bi imali tri zavisna preduzeća – prevoz putnika, prevoz robe i željeznička infrastruktura”, rekao je Jović.

Direktor “Željeznica Federacije BiH” Enis DŽafić rekao je da je u toku konkurs za prijem 150 radnika i planiraju da zaposle još 200 radnika, ali je neophodno da Vlada FBiH odobri Plan poslovanja “Željeznica”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here