Global Finance proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

Prestižni finansijski magazin Global Finance je, u okviru svoje 30. godišnje ceremonije dodjele nagrada za najbolje banke, objavio da je UniCredit Bank d.d. Mostar izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

67

Selekciju najboljih banaka, koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenata na zahtjevnim tržištima i ostvarile snažne rezultate istodobno postavljajući temelje za budući uspjeh, izvršili su urednici Global Finance magazina kroz opsežne konsultacije s korporativnim finansijskim rukovodiocima, bankarima i bankarskim savjetnicima te analitičarima širom svijeta.

Kako se bankarska kriza širi iz SAD-a na druge regije, identificiranje najboljih banaka u pogledu usluga, stabilnosti i institucionalnog znanja važnije je nego ikad”, rekao je Joseph D. Giarraputo, osnivač i glavni urednik Global Finance magazina. “Ovogodišnje nagrade za najbolju banku odlaze u ruke finansijskim institucijama koje nude širok spektar usluga i pouzdanost potrebnu za dugoročne finansijske odnose.“

Iz magazina naglašavaju kako su pobjedničke organizacije svojom imovinom i obavezama upravljale na pravi način, imajući na umu scenarije naglih promjena kamatnih stopa.

Ponosni smo na još jedno dostignuće koje potvrđuje našu kontinuiranu težnju da osnažimo razvoj zajednice i da našim klijentima pružimo usluge najveće kvalitete. Podsticanje poslovanja, posvećenost uvođenju promjena u pojednostavljenju i digitalizaciji, kao i obaveze koje svakodnevno preuzimamo kako bismo zadržali najviši standard, čine nas onim što u poslovanju jesmo – liderom, a sve smo to radili ne zaboravljajući kome služimo – našim klijentima“, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Global Finance je, prilikom odabira najboljih banaka, uzeo u obzir niz faktora, počevši od kvantitativnih objektivnih pokazatelja, pa sve do informativnih subjektivnih. Objektivni kriteriji koji su razmatrani prilikom odabira najboljih banaka su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, novi razvoj poslovanja i inovacije u proizvodima. Na izbor u konačnici utjecali su i subjektivni kriteriji, odnosno mišljenja analitičara tržišta kapitala, kreditni rejting, procjene bankarskih savjetnika i ostalih sudionika u bankarskoj industriji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here