Poziv kompanijama za učešće u programu razvoja poslovnih ideja s fokusom na zapošljavanje osoba s invaliditetom

Cilj akceleratorskog programa je poboljšati kapacitete kompanija za razvoj njihovih poslovnih ideja i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s posebnim fokusom na osobe sa intelektualnim poteškoćama.

31

People in Need (PIN) je nevladina, neprofitna organizacija utemeljena na idealima humanizma, slobode, jednakosti i solidarnosti. Ljudsko dostojanstvo i slobodu smatramo temeljnim vrijednostima. Vjerujemo da ljudi svugdje u svijetu trebaju imati pravo donositi odluke o svom životu i uživati prava izražena u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima.

Za više informacija o organizaciji posjetite stranicu https://www.clovekvtisni.cz/en/

People in Need (PIN) trenutno provodi projekat pod nazivom “Moj posao – Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” s fokusom na osam gradova (Banja Luka, Bihać, Brčko, Mostar, Sarajevo, Trebinje, Vitez, Zenica) u Bosni i Hercegovini. Partnerske organizacije su Nešto Više, ProReha i Sumero. Projekat podržava vlada Češke Republike.

Projekat traje 30 mjeseci, a završava se u decembru 2022. godine. Opći cilj projekta je poboljšati status osoba s intelektualnim poteškoćama (u daljem tekstu OSI) u pravcu ostvarivanja njihovih prava u bosanskohercegovačkom društvu. Konkretno, cilj projekata je poboljšati ekonomske mogućnosti za OSI u osam navedenih gradova.

PIN smatra da su poslodavci i kompanije značajni akteri u ekonomskom osnaživanju osoba s invaliditetom. Akceleratorski program je pokrenut kako bi podstakao i motivirao kompanije da zaposle OSI i tako poboljšaju svoje društveno odgovorno poslovanje.

Cilj akceleratorskog programa je poboljšati kapacitete kompanija za razvoj njihovih poslovnih ideja i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s posebnim fokusom na osobe sa intelektualnim poteškoćama. Akcelerator nudi sistematski pristup kroz sveobuhvatnu obuku o razvoju poslovnog modela koristeći inovativne poslovne alate, radionicu o uključivanju OSI u zapošljavanje i mentorstvo od strane stručnih lica. Ciljna grupa akceleratorskog programa su kompanije koje već zapošljavaju ili u bliskoj budućnosti žele zaposliti OSI.

Pet do šest kompanija s najboljim idejama dobit će sredstva u iznosu od 1000 eura za razvoj svojih proizvoda i izgradnju kapaciteta. Dvije kompanije s najboljim poslovnim idejama bit će nagrađene dodatnim grantom od 4000 eura, kao vid podrške ulaganju u njihove poslovne modele. Pobjednici/pobjednice akceleratorskog programa dobit će i dodatnu podršku za savjetovanje ili promociju.

Prijavu sa potrebnim dokumentima je potrebno dostaviti na e-mail adresu mahir.hujic@peopleinneed.cz do 15. augusta 2021. Ukupno će biti odabrano 15 kompanija za Fazu 1 akceleratorskog programa. Postupak odabira može uključivati i kratki lični intervju. Nepotpune prijave ili prijave primljene nakon datuma zatvaranja konkursa, neće se uzimati u razmatranje.

Sva dodatna pojašnjenja možete dobitj na gore navedenoj adresi, a detaljnije infromacije o pozivu, kriterijima i neophodnim dokumentima na linku https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/poziv-za-kompanije-akcelatorski-program/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here