Autori “Domaćeg podcasta”: Važno je da u poslovnom svijetu budemo sami kreatori svojih snova

David Pavlović i Dejan Rađen u Banja Luci su pokrenuli podcast u kojem će ugostiti mnoge ljude i sa kojima će razgovarati o različitim temama.

20

David Pavlović i Dejan Rađen su prijatelji, koji su došli na ideju da u Banja Luci pokrenu podcast u kojem će ugostiti mnoge ljude i sa kojima će razgovarati o različitim temama. “Domaći podcast”, kako su ga nazvali, nedavno je ugledao svjetlo dana, a Ultra Unique radionice na kojima su učestvovali i dobili više informacija o perspektivnom mediju – podcastu, bila je potvrda da je sada pravi trenutak za pokretanje ideje o kojoj dugo razmišljaju.

“Generalno pratimo podcaste i zanimaju nas slične teme, te smo željeli da se u svakodnevnom poslu, kreativno izrazimo i kreiramo naš sadržaj. Kao glavna ideja stvaralaštva, koja će ostati i za naredne godine, bila je podcast”, počinje priču Dejan.

On je menadžer omladinskog rada u PRONI Centru za omladinski razvoj, koji je radio na više od 20 različitih projekata, a David Pavlović je novinar koji je do sada radio u nekoliko medija. Uz dosadašnja iskustva i dinamične poslove, uspjeli su ostvariti mnoga poznanstva, koja će im pomoći da u novom projektu ugoste zanimljive ljude.

“Došli smo na ideju da pokrenemo podcast u gradu na Vrbasu. Želimo da razgovaramo o raznim temama, da upoznajemo mnoge ljude, jer podcast je platforma, koja ti omogućava da dobiješ svoj prostor u medijima i kod publike”, ističe David.

Ova dva prijatelja i poslovne kolege žele iskoristiti svoju komunikativnost i kreativnost, te stvoriti prepoznatljiv sadržaj u regionu.
“Želimo prenijeti pozitivne domaće priče i biti mjesto gdje će gosti/publika, dolaziti redovno da se motivišu, nešto novo nauče, čuju nove ideje, ali i da se nasmiju”, Dejanova je poruka.

Kako je podcast sada veoma popularna platforma, koja je svima dostupna i za koju nisu potrebna velika ulaganja, momci ističu da se ne žele ograničavati temama i publikom, već žele promovisati sve domaće priče, koje im se čine inspirativne.

“Važno je da u poslovnom svijetu budemo sami kreatori svojih snova, da upravljamo poslom od kojeg ćemo živjeti, da imamo slobodu i mogućnost da stvaramo bolji svijet, jer jedino slobodan čovjek je kreativan. Želimo da uživamo u poslu i da budemo srećni, nije ni bitno da li će se čovjek obogatiti od posla, već da je srećan”, saglasni su prijatelji.

Znanja, iskustva i primjeri dobre prakse, koje su imali prilike da steknu, tokom 8 Ultra Unique radionica, održanih tokom maja i juna, pomogla su im da ostvare svoj san, a to je da pokrenu svoj “Domaći podcast”, koji možete pogledati na Youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=4vf33ND17XY

„Ultra Unique“ realizuju Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here