Treći javni poziv nezaposlenim mladim osobama i ženama

Žene se mogu prijaviti za  podršku bez obzira na dob, ukoliko ispunjavaju ostale uslove

38

U okviru projekta Svjetske banke, uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, objavljen je treći poziv nezaposlenim osobama koje su prijavljene na biroima za zapošljavanje u Bosni i Herecgovini da se prijave za podršku privatne agencije za zapošljavanje Kolektiv (MojPosao.ba).

Nezaposlene osobe mogu očekivati pomoć u traženju posla, uključujući savjetovanje i spajanje sa poslodavcem sa ciljem zapošljavanja, edukaciju za traženje posla uključujući pripremu biografije i pripremu za intervju za posao, „soft“ vještine kao što su komunikacijske vještine, timski rad, upoznavanje sa pravima i odgovornosti radnika i sl,  obuku za ponuđeni posao, podršku u otklanjanju prepreka za pronalaženje posla kao što su prijevoz, briga o djeci itd.

U skladu sa ciljanim skupinama projekta definisanim sporazumom sa Svjetskom bankom, podrškom projekta bit će obuhvaćene osobe koje su prijavljene na biru za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Federacija BiH, Republika Srpska, Brčko Distrikt), da su dugoročno nezaposlene(12 mjeseci i duže) mladi od 18 do 35 godina, bez univerzitetskog obrazovanja ili mladi od 18 do 35 godina koji su ostali bez posla tokom pandemije COVID-19, svih nivoa obrazovanja.

Žene se mogu prijaviti za  podršku projekta bez obzira na dob, ukoliko ispunjavaju ostale uslove. Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije virusa COVID-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja.(Bez univerzitetskog obrazovanja znači da osobe imaju završenu najviše srednju školu ili postsekundarno obrazovanje što uključuje i majstorske ispite).

Ovaj poziv ostaje otvoren do 29.04.2021. Poziv može biti produžen ili ponovljen ukoliko se ukaže potreba u skladu sa projektom. Lični podaci koji se dostave prilikom popunjavanja prijave za projekat, a u svrhu učešća u projektu, pohranjuju se u bazu MojPosao.ba i koriste ih u svrhu definiranu projektom, što znači da se mogu dijeliti sa svim zainteresovanim stranama koje su uključene u projekat (službe za zapošljavanje, potencijalni poslodavci, partneri i saradnici Kolektiva na provđenju projektnih aktivnosti te obrazovne i/ili druge ustanove/organizacije koje pružaju usluge obuke/edukacije).

Podrška može uključivati sve ili samo neke od navedenih mjera,  u zavisnosti od potreba nezaposlenih osoba i kapaciteta projekta.U slučaju velikog broja prijava, podrškom ne mogu biti obuhvaćene sve osobe koje se prijave na osnovu ovog javnog poziva s obzirom na ograničene kapacitete projekta. U tom slučaju, izbor korisnika projekta izvršit će se slučajnim odabirom. Prijave na javni poziv popunnjavaju se klikom na link  https://mojposaoba.catsone.com/careers/95526-World-Bank-project/jobs/14166806-Prijava-za–trei-poziv-nezaposlenim-mladim-osobama-i-enama-za-pruanje-podrke-u-pronalaenju-posla/apply

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here