Godina iza nas: Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH

Ovaj koncept nastavljamo dalje i sa ostalim našim markama, uz nadu da će i država dati svoj doprinos u implementaciji, jer ne samo da imamo katastrofalne nego degradirajuće zakonske osnove za kupovinu ekološki naprednih vozila

338
Senad Olovčić Porsche BiH

„Iako puna turbulencija i otežanih uvjeta poslovanja izazvanih Covid pandemijom,  možemo reći  da je 2020. godina za kompaniju Porsche BH bila uspješna u više aspekata. Zadržali smo lidersku poziciju, koju već godinama čuvamo na tržištu novih automobila u BiH, a aktivirali smo dodatno i određene iskorake u smislu aktivnije i interesantnije ponude vozila iz koncerna VW grupacije. Ono što je dodatno obilježilo 2020. godinu jeste dio naše ponude koju smo radili sa svojom sestrinskom kompanijom Porsche Leasing čije su finansijske ponude kroz naše proizvode i uz našu podršku došle do potpunog izražaja.

Kupci su ovo prepoznali i prihvatili kao pozitivan koncept koristeći ovaj benefit za kupovinu novog vozila, naročito u periodu pandemije i slabije potrošačke moći kupaca. 2019. godine smo stavili fokus i na elektromobilnost i uvođenje potpuno električnih vozila na naše tržište. Usprkos pandemiji, nastavili smo i u ovoj godini sa aktivnostima vezanim za elektromobilnost. U tome posebno prednjači naša marka Porsche koja je do ovog momenta na 24 različite lokacije diljem BiH instalirala 48 punjača koji mogu zadovoljiti potrebe potpune mobilnosti naših kupaca. Ovaj koncept nastavljamo dalje i sa ostalim našim markama, uz nadu da će i država dati svoj doprinos u implementaciji, jer ne samo da imamo katastrofalne nego degradirajuće zakonske osnove za kupovinu ekološki naprednih vozila“.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here