Naslovnica Lifestyle Turizam Banja Vrućica kupila jahorinski hotel “Bistrica”

Banja Vrućica kupila jahorinski hotel “Bistrica”

Konačna primopredaja nekretnine planirana do 15. novembra 2020. godine

94

Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica i BAT Hotel Pale potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela “Bistrica” na Jahorini.

Konačna primopredaja nekretnine planirana do 15. novembra 2020. godine.

Kako je saopćeno, dugoročni cilj ove akvizicije je proširenje asortimana turističkih usluga koje Banja Vrućica nudi u svom portfoliju.

“Na ovaj način Banja Vrućica će nakon stotinu godinu postojanja izaći sa svojom ponudom izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu. Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika Banje Vrućice, pošto se u zimskim mjesecima, zbog epidemije korona virusa i značajnog otkazivanja stranih gostiju, očekuje značajan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine“, navodi se u saopćenju.

“U kontekstu naših razvojnih planova, ova akvizicija povećava našu konkurentnost i naše prisustvo na tržištu. Ona predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio Banje Vrućice u vidu zimskog turizma i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta i mogućnost prenošenja našeg know-how u oblasti zdravstvenog, velnes i kongresnog turizma na novu destinaciju. Plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima, uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka. Nakon završetka zimske sezone, izvršit će se detaljnija analiza i donijeti odluka o stepenu sveobuhvatnijih ulaganja u renoviranje hotela”, istaknuo je Dragan Bogdanić, generalni direktor Banje Vrućice.

Banja Vrućica je jedno od vodećih domaćih privrednih društava iz oblasti turizma. Prošle godine je ostvarila 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here