EU4Business i EU4AGRI će podržati 29 poljoprivrednih projekata u BiH

Na osnovu izvršenog vrednovanja zaprimljenih prijava, sačinjena je preliminarna lista odabranih prijava za financiranje putem projekata Evropske unije, EU4Business i EU4Agri, navodi se u obavijesti EU4Businessa

59

Po zatvaranju javnog poziva projekta EU4Business 8. juna 2020. godine zaprimljeno je ukupno 93 projektna prijedloga. Nakon isteka roka za dostavljanje prijava izvršeno je komisijsko vrednovanje i bodovanje svih prijava prema administrativnim, općim, posebnim i kvalitativnim kriterijima javnog poziva. Projekt EU4Business je 18. maja 2020. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru ublažavanja negativnog uticaja COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor.

S obzirom da je nakon procjene i vrednovanja dostavljenih prijava, ukupan broj prihvatljivih prijava za finansiranje (29 prijava) premašio raspoloživa sredstva u okviru projekta EU4Business, koja su dovoljna za 15 prijava, drugi projekt Evropske unije, EU4AGRI koji UNDP provodi u istoj oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja zajedno sa Češkom razvojnom agencijom, će podržati preostalih 14 prijava, čime će EU dodatno doprinijeti odgovoru na krizu uzrokovanu COVID-19.

Na osnovu izvršenog vrednovanja zaprimljenih prijava, sačinjena je preliminarna lista odabranih prijava za financiranje putem projekata Evropske unije, EU4Business i EU4Agri, navodi se u obavijesti EU4Businessa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here