Beč od sada ima berzu pčela

Koncept je jednostavan: pojedinci ili preduzeća nude veće cvjetne površine online. Pčelari zatim sele svoje košnice na te lokacije. Korist od ovog aranžmana je obostrana.

14

Berza donosi prednosti kako poljoprivredi, tako i pčelarstvu. Bolje oprašivanje biljaka znači veći prinos meda, objasnio je Kurt Krottendorfer, predsjednik Bečkog saveza za pčelarstvo. Osim toga, doprinosi se očuvanju zdravlja ekosistema.

Ova besplatna usluga koje pružaju Poljoprivredne komore Donje Austrije, Gornje Austrije i Beča povezuje pčelare sa poljoprivrednim preduzećima, firmama i opštinama. Registrovane firme i institucije imaju mogućnost ponuditi lokacije za pčelinje selidbe koje pružaju privlačnu ponudu nektara i polena za medonosne pčele. Registrovani pčelari mogu izraziti interes za selidbe na određene pašne površine.

Ova platforma koja spaja pčele i cvjetove pomoći će oko 700 pčelara u Beču da brzo i jednostavno pronađu lokacije za svoje košnice. Ponuda je besplatna.

Član bečke gradske vlade za zaštitu životne sredine Jürgen Czernohorszky apeluje na poljoprivredne proizvođače i pčelare u Beču da aktivno koriste ovu berzu.
Optimalno oprašivanje mnogih biljaka doprinosi klimatski prilagođenoj gradskoj poljoprivredi sa visokim udjelom organskih proizvoda, a pčele povećavaju biološku raznolikost.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here