FIPA na sastanku s australijsko-BiH privrednom komorom

Intenziviranje promocije investicijskih potencijala BiH u Australiji

18

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Nina Pobrić i Dušan Simanić su održali sastanka s Harisom Jackmanom, direktorom i predsjednikom Australijsko-bosansko-hercegovačke privredne komore i Benjaminom Šuvalijom iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka predstavljene su usluge FIPA-e koje pruža potencijalnim i postojećim stranim investitorima, osnovne prednosti BiH za ulaganje, atraktivni sektori i raspoloživi investicijski projekti.

Razgovarano je o aktivnostima učvršćivanja ekonomskih veze između Australije i BiH, i potencijalnoj suradnji, te promociji investicijskih projekata u Australiji.

Najatraktivniji sektori za ulaganje za koje postoji interes australijskih privrednika, uključujući dijasporu, jesu tehnologije, obnovljivi izvori energije i turizam.

FIPA posjeduje bazu investicijskih projekata za koje se traže strani partneri, što može biti dobar osnov za promotivne aktivnosti, a i  pruža podršku u pronalsku adekvatnih lokacija za ulaganje, bilo da je riječ o industrijskim zonama ili kancelarijskom prostoru.

Dogovoren je nastavak suradnje vezane za informiranje australijskih privednika o potencijalima Bosne i Hercegovine i organizaciji poslovnih foruma koje je inicirao gdin. Jackman.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here