Kompanija sa preko šest miliona Članova Kluba širom svijeta u Bosni i Hercegovini počela je sa radom 2003. godine.

Avonova vizija je razumjeti potrebe svake žene, razvijajući ponudu jedinstvenog asortiman kozmetičkih i s ljepotom povezanih proizvoda, trudeći se nadmašiti svoju konkurenciju u kvaliteti, inovacijama i vrijednostima, kako bi postigli imidž omiljene kozmetičke kompanije među ženama.” ističe Damir Harmandić, direktor prodaje kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

Posljednjih 15 godina, Avon Cosmetics BIH ženama u Bosni i Hercegovini ne samo da nudi visokokvalitetne proizvode po povoljnim cijenama, nego pruža i mogućnost dodatnog prihoda kako bi ostvarile ekonomsku nezavisnost i poboljšale svoje živote.

Pored toga društveno odgovorno poslovanje i vraćanje u lokalnu zajednicu čini ponosnu okosnicu rada kompanije.

Kao dio globalnih napora kompanije u borbi protiv raka dojke, Avon Bosna i Hercegovina je sa svojim djelovanjem počeo 2007.godine, kada su u ponudu uvršteni dobro poznati proizvodi sa rozom vrpcom.

Uz pomoć sredstava prikupljenih u Avon Fond za borbu protiv raka dojke do danas smo učinili mnogo toga. Ponosni smo na 4 godine organizovanja „Šetnje za život“ zahvaljujući kojoj smo pomogli doniranje mamograf mašine za Dom zdravlja Kumrovac Sarajevo, ali smo i donirali vrijednu mamotom mašinu u Klinički Centar Koševo, kako bi bio na usluzi svim ženama Bosne i Hercegovine. Zatim smo finansirali i odlaske ljekara specijalista na dodatnu edukaciju u kliniku u Milano i pomagali rad udruženja „Novi pogled“ iz Mostara „Una“  iz Bihaća i „Aska“ iz Višegrada. Svako od ovih udruženja je dobilo pomoć za organizovanje edukacijskih radionica s ciljem što većeg informisanja žena u manjim sredinama Bosne i Hercegovine. Zadnju donaciju uspješno smo završili u Tuzli gdje smo donirali ultrazvučni aparat i renovirali čekaonicu u novootvorenom Centru za dojku pri Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli.“ navodi Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon u Bosni i Hercegovini.

Kompanija se priključila i se globalnoj ekološkoj politici kroz uvođenje naručivanja isključivo putem interneta u septembru 2008. godine, kroz Hello Green Tomorrow platformu kojom prikupljaju sredstva za očuvanje „pluća svijeta“ brazilske prašume, a očuvanje okoline primarno je i u svakodnevnom radu svakog zaposlenika.

Dio društvenoodgovornog poslovanja kompanije je i borba protiv nasilja u porodici koja je počela 2008. godine kada su zahvaljujući proizvodima sa znakom beskonačnosti počeli prikupljati sredstva u Fond za borbu protiv nasilja u porodici. Zahvaljujući ovom fondu organizovane su dvije kampanje podizanja svijesti u borbi protiv nasilja u porodici “Udari mene a ne žene” i “Čitaj između redova”.  U sklopu ovih kampanja  donacijama od 6.000 KM a potom 25.000 KM Fondaciji lokalne demokratije Avon je podržao rad sigurnih kuća u našoj zemlji. Ove, 2018. godine, istom udruženje je donirano Avon proizvoda u vrijednosti od 4.000 KM za rad sigurne kuće u Sarajevu.

Tokom svih ovih godina, mi u Avonu u Bosni i Hercegovini ponosni smo na naše nasljeđe, naš iskonski brend i ugled društveno odgovorne kompanije koji smo stekli. Posebno smo ponosni na naše Članove kluba, koji su tu sa nama sve ove godine. Hvala im na tome i ovim putem čestitam i njima naših prvih 15 godina postojanja.” ističe gospodin Harmandić.

Iza nas je 15 godina uspješnog poslovanja. Iza nas je 15 godina povjerenja i prijateljstva koje smo izgradili sa našim korisnicima. Tokom 2018. pripremili smo i posebna iznenađenja za njih te ih pozivamo da i dalje budu uz nas.” kazala je Šejla Korjenić.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here