Alma Ras potvrdila lidersku poziciju u tekstilnoj industriji i trend stabilnog poslovanja

Istraživanja pokazala: Alma Ras i dalje "brend broj jedan" na tržištu

52

Nedavno provedeno istraživanje nedvojbeno je potvrdilo da je Alma Ras i dalje neprikosnovena marka na domaćem tržištu kao “brend broj jedan” u posmatranoj kategoriji. Ovi podaci rezultat su istraživanja koje je provela Valicon, renomirana agencija za marketinško savjetovanje i istraživanje. Podaci pokazuju da je Alma Ras omiljena marka koju potrošači kupuju najčešće, te planiraju njihove proizvode kupovati u budućnosti.

“Ovo istraživanje dodatno potvrđuje kontinuirani uspjeh koji je Alma Ras ostvarila u proteklih pet godina, kao i da smo prvi izbor kupaca finog rublja u BiH. Samo u 2023. godini, bilježimo impresivan rast prodaje naših brendova, Alma Ras, Manners i AR Family, s rastom od čak 18,7 posto”, izjavio je Asmir Numanović, direktor prodaje i član Uprave kompanije Alma Ras.

Ključni faktori koji su omogućili ovakav uspjeh uključuju  konstantni rad na unaprjeđenjima visokokvalitetnih proizvoda, mogućnost prilagodbe proizvoda prema željama kupaca, vrhunsku uslugu prodajnog osoblja i izvrstan doprinos svih uposlenika kompanije Alma Ras.

Alma Ras i pored promjena na globalnom tržištu i privremenog usporavanja, snažno odolijeva izazovima, te i dalje posluje stabilno. “Zahvaljujući dugogodišnjim partnerstvima, povjerenju i visokoj kvaliteti cjelokupnog procesa, u trećem kvartalu bilježimo značajan rast narudžbi od 15 posto, te smo uz zadržavanje uposlenika, ponovno pokrenuli proces zaposlenja 30 radnika u proizvodnji, te drugih pozicija u kompaniji”, istakli su.

Cilj je i dalje uspostavljanje idealnih uslova rada, poslovnog okruženja i doprinosa zajednici i društvu kroz već poznati poslovni model.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here