Stvaranje stimulativnog i podsticajnog poslovnog ambijenta jedan je od prioriteta Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, istakao je danas potpredsjednik Udruženja Mladen Pandurević, najavljujući održavanja izvještajne Skupštine 27. aprila u Sarajevu.

Stvaranje stimulativnog i podsticajnog poslovnog ambijenta jedan je od prioriteta Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine, istakao je danas potpredsjednik Udruženja Mladen Pandurević, najavljujući održavanja izvještajne Skupštine 27. aprila u Sarajevu.  Ostali prioritet Udruženja su donošenje sistemskih mjera u rješavanju krize, smanjenje javne potrošnje, rasterećenje privrede i suzbijanje sive ekonomije.  „U protekloj godini učvrstili smo poziciju Udruženja poslodavaca kao nezaobilaznog faktora u vezi ključnih pitanja iz oblasti privrede“, ističe Pandurević. „Nastavljamo dijalog sa Vladom i Sindikatom kako bi poslodavcima omogućili preživljavanje još jedne teške godine, ali i da bi došli u poziciju da u ovoj godini govorimo o oporavku privrede“.

Na Skupštini Udruženja poslodavaca će se razmatrati dosadašnje aktivnosti i odrediti sljedeći koraci kako bi poslodavci doprinjeli prevazilaženju posljedica svjetske recesije i stabilizaciji ekonomije kroz odgovarajuće reforme. „Ove godine ćemo mnogo snažnije insistirati na ostvarenju interesa naših članova“, kaže Pandurević.  Skupština se održava nakon dva uspješna sastanka između poslodavaca, predstavnika vlasti i sindikata. „Pitanja koja razmatramo se ne tiču samo poslodavaca već cjelokupnog društva“, ističe Pandurević, te dodaje da će Udruženje raditi na smanjenu doprinosa kako bi domaći proizvođači bili konkuretniji na teriotriji cijele Bosne i Hercegovine.  Tokom konferencije za novinare, Pandurević se zahvalio medijima na korektnom i fer izvještavanju o aktivnostima Udruženja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here