komoraba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizovala je događaj na temu „Dan Evropske preduzetničke mreže u Bosni i Hercegovini“ kojem su prisustvovali predstavnici nadležnih ministarstava, EU institucija, predstavnici konzorcija Evropske preduzetničke mreže iz BiH i regiona, te značajan broj privrednika.

Učesnicima skupa su se obratili Nemanja Vasić, dopredsjednik VTK/STK BiH, Mato Franjičević, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Andrea Vera iz Delegacije EU u BiH, Giacomo Mattino iz Evropske komisije, Marinko Đukić, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, Vladimir Blagojević, Communication Championsa u BiH, te Amir Hujić, koordinator EEN konzorcija u FBiH i Bojan Ćudić, koordinator EEN konzorcija u RS.

Tokom obraćanja i govora o značaju i ulozi Evropske preduzetničke mreže (EEN) istaknuto je, između ostalog, da EEN daje značajne mogućnosti bh. poduzećima i to ima posebnu težinu kada je u pitanju internacionalizacija njihovog poslovanja.

Nakon plenarnog dijela, Marija Popović iz Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća je održala prezentaciju o Evropskoj poduzetničkoj mreži i ulozi EASME u rukovođenju EEN-a.

Evropska preduzetnička mreža na Zapadnom Balkanu – showcases“ je naziv panel diskusije u kojoj su učestvovali predstavnici EEN-a iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, te Federacije BiH i Republike Srpske. Tokom panela razgovarano je o konkretnim primjerima podrške malim i srednjim preduzećima u internacionalizaciji i inovacijama, te predstavljeni uspješni primjeri iz prakse.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here