Četvrta UniCredit Bank panel sesija “Solarna energija – Put ka uštedama”

Četvrta panel sesija pod nazivom “Solarna energija – Put ka uštedama”, održat će se u utorak, 16.05.2023. godine, u hotelu Bristol Novotel u Sarajevu, s početkom u 11 sati.

123

UniCredit Bank d.d. zajedno s partnerima Deloitte Bosna i Hercegovina i preduzećem SHPP d.o.o., serijom panel sesija upoznaje pravna lica o potencijalu solarne energije, prednostima korištenja iste, relevantnom zakonskom okviru u BiH za instalaciju fotonaponskih/solarnih elektrana, kao i mogućnostima finansiranja projekata solarnih elektrana od strane banke. Prijave za učešće moguće je slati na e-mail adresu UniCredit Press Office-a: press@unicreditgroup.ba

Podržavanje klijenata na putu zelene tranzicije ključni je dio UniCredit svrhe, osnaživanja zajednica za napredak. U cilju podrške klijentima u zelenoj tranziciji, UniCredit Bank d.d. kontinuirano nastoji približiti važnost ulaganja u obnovljive izvore energije, pružiti potrebne informacije svojim klijentima te im omogućiti da na konkretnim primjerima iz prakse otklone sve dileme vezane za odluku o prelasku na obnovljive izvore energije.

Kroz panel sesiju, učesnici će se osvrnuti na rastući značaj ESG-a kao i trendove u EU, koje istovremeno prati promjena EU regulative s utjecajem i na BiH kompanije. Posebna pažnja bit će usmjerena na ekološke, ekonomske, socijalne prednosti prelaska na solarnu energiju, kao i na postojeći te budući zakonski okvir u BiH za instalaciju solarnih elektrana. Prisutni će imati priliku da se upoznaju i s mjesečnim trendovima u kretanju cijena električne energije na tržištu, u prozvodnji električne energije iz solarnih elektrana kao i trendu instalacija solarnih elektrana u BiH u periodu 2017-2022. godine. Kako prelazak na solarnu energiju nosi sa sobom i određene izazove, učesnici panela će se staviti na raspolaganje za dodatna obrazloženja kada je u pitanju instalacija solarnih elektrana.

Naredna sesija planirana je u Bihaću, u srijedu 24.05.2023. godine, u hotelu Safir od 11:00 do 13:00 sati. Prijave za učešće na panel sesiji u Bihaću moguće je slati na e-mail adresu UniCredit Press Office-a: press@unicreditgroup.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here