U Tuzli i Živinicama počinje realizacija programa Impakt inkubator poslovnih ideja

Više od 70 učesnika sudjelovat će danas i sutra na obukama koje će se realizirati u okviru ovog programa.

37
Kao rezultat saradnje Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije Impakt, Grada Tuzla i Grada Živinice, ove sedmice u Tuzli i Živinicama počinje realizacija programa Impakt inkubator poslovnih ideja.

Više od 70 učesnika sudjelovat će danas i sutra na obukama koje će se realizirati u okviru ovog programa. Prva obuka će se održati danas u Živinicama (sala za sjednice GV Živinice) sa početkom u 10.30 sati a druga u petak, 10. novembra, u Tuzli (sala za sjednice Gradskog vijeća Tuzla, zgrada Grafičar) sa početkom u 14.00 sati.

Impakt inkubator poslovnih ideja je sveobuhvatan program podrške poduzetništvu koji je implementiran u 58 lokalnih zajednica i kroz koji je podržano više od 350 poslovnih poduhvata, a obuhvata: poduzetničku obuku u trajanju od šest dana, u periodu od maksimalno dva mjeseca, fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

Impakt inkubator poslovnih ideja je sveobuhvatan program podrške poduzetništvu koji obuhvata i pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela, dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate, te stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here