Otvoren novi poziv za podršku razvoju kompanija u Bosni i Hercegovini

Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta "Diaspora Invest" će podržati mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini putem programa tehničke asistencije.

65

Riječ je o mehanizmu koji omogućava kompanijama da predoče svoje potrebe u segmentu razvoja proizvodnih procesa i usluga, obuci osoblja, procesima pripreme za certifikaciju, online promociju, jačanje kapaciteta i pripreme za izvoz na međunarodna tržišta.

“Projekt će evaluirati sve pristigle prijave do 30. novembra 2023., nakon čega ćemo kontaktirati kompanije zainteresovane za saradnju i podršku. Važno je nagasiti da program podržava samo kompanije koje su registrovane u posljednjih šest godina, a kroz dalje faze evaluacije biće potrebno da dokažu određenu poslovnu poveznicu sa bh. dijasporom ili građanima BiH koji su se vratili u zemlju u posljednjih pet godina”, poručuju iz Projekta.

Ističu da je kroz aktivnosti tehničke podrške USAID-a samo u 2023. prošlo više od 80 kompanija, a pored direktnih mehanizama pomoći, projekat nudi i partnerstva kroz mentorski program i pripremu za izlazak na međunarodna tržišta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here