Lonely Planet magazin uvrstio Mostar u top 10 destinacija za posjetiti 2024.

Magazin specijaliziran za putovanja “Lonely Planet” objavio je svojih 50 najboljih turističkih destinacija za 2024. godinu, a jedno od njih je i Mostar, prenosi CNN.

44
Poznati svjetski “travel” magazin proširio je svoju glavnu listu “Best in Travel 2024” na pet kategorija: najbolje zemlje, regije, gradovi, održive destinacije za putovanja i lokacije s najboljom vrijednošću.

Mostar je na četvrtom mjestu liste deset najboljih gradova za posjetiti u 2024. godini. Na prva tri mjesta na popisu Lonely Planeta su kenijska prijestolnica Nairobi, Pariz i Montreal, a iza Mostara su ostali Philadelphia, Manaus, Jakarta, Prag, Izmir i Kansas City.

Kada su u pitanju regionalni odabiri, nadolazeća Trans Dinarica biciklistička ruta zapadnog Balkana najbolji je izbor Lonely Planeta.

Staza se otvara sljedeće godine, duga je 3.364 kilometra i prolazi kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju, Kosovo i Srbiju, usput prolazeći kroz planinske lance i Jadransko more.

Zemlja broj 1 za posjetiti je Mongolija, a ostale koje su među deset najboljih su popularni favoriti poput Meksika, Hrvatske i Svete Lucije, kao i manje posjećena mjesta poput Benina i Uzbekistana.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here