Cirkularno poslovanje – Temelj za uspjeh privatnog sektora u budućnosti

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine će 11. oktobra biti održan događaj posvećen tranziciji privatnog sektora u Bosni i Hercegovini ka cirkularnoj ekonomiji.

37
Događaj je dio Sedmice održivog razvoja u Bosni i Hercegovini koja će trajati od 9. do 13. oktobra 2023. godine.

Ovaj događaj za cilj ima promovisati značaj cirkularne ekonomije za privatni sektor, s posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća te donosioce odluka, zadužene za stvaranje regulatornog okvira i politika koje doprinose tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji, najavljeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Na događaju će se istaći inspirativni i praktični primjeri lokalnih, regionalnih i internacionalnih praksi koje su prepoznale konkurentske prednosti održivog poslovanja i primjenjuju inovativna rješenja i optimiziraju svoje procese kako bi povećale resursnu efikasnost.

Događaj će pokazati prednosti cirkularnih praksi, predstaviti izrađene procjene cirkularnosti odabranih industrija, sa njihovim ključnim nalazima i preporukama, te upoznati učesnike sa alatom za samoprocjenu cirkularnosti i cirkularne zrelosti malih i srednjih preduzeća i podići svijest učesnika o tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji.

Konačno, događaj ima za cilj da podstakne saradnju između privatnog i javnog sektora, uključujući donosioce odluka i inspiriše preduzeća da pokrenu ili unaprijede svoj put ka cirkularnoj ekonomiji, navode organizatori.

Ovaj događaj će okupiti predstavnike privatnih kompanija i relevantne institucije koje su zadužene za stvaranje regulatornog okvira i politika koje doprinose tranziciji ka cirkularnoj ekonomiji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here