U Drvaru počela realizacija projekata vrijednih 393.194 KM

Načelnica općine Drvar Dušica Runić najavila je početak implementacije i realizacije četiri projekta koje je odobrilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

17
Općinska načelnica naglasila je kako su započeli radovi na postavljanju ograde oko Osnovne škole Drvar, a radi se i na renoviranju učionice u zgradi male škole OŠ “Drvar, rekonstrukciji i asfaltiranju puta za Majdan, te renoviranju i izgradnji javne rasvjete u MZ Podbrina.

Runić je održala i sastanak s izvođačima radova izabranim temeljem javnog poziva raspisanim od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 393.194,14 KM s PDV-om, s tim da će općina Drvar financirati 10 posto od ugovorene cijene radova.

Kada su u pitanju budući projekti na području ove općine, načelnica je poručila da će se ići u skladu s mogućnostima.

“Građani nam ukazuju na probleme, mi rješavamo što možemo i tako u krug. Ne zaboravite da Drvar ima infrastrukturu koju treba održavati za pet puta više stanovnika nego što u njemu trenutno živi, što je posljedice ratnih i poslijeratnih situacija”, kazala je Feni načelnica Dušica Runić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here