Sanel Buljubašić imenovan za v.d. generalnog direktora Elektroprivrede BiH

Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH BiH d.d. - Sarajevo je na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Nadzornog odbora imenovao Ženju Ljubuškića.  

210

Na osnovu prethodne saglasnosti Vlade Federacije BiH, Nadzorni odbor  donio je odluke o razrješenju generalnog direktora i izvršnih direktora – članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Nadzorni odbor je za vršioce dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora, na period do okončanja konkursne procedure imenovao Sanela Buljubašića za v.d. generalnog direktora, Fahrudina Tanovića za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju, Ediseja Sjerotanovića za v.d. izvršnog direktora za distribuciju, Nevada Ikanovića za v.d. izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu, Sanelu Jurišić za v.d. izvršne direktorice za ekonomske poslove, Amru Ohranović  za v.d.  izvršne direktorice za pravne poslove i ljudske resurse i Haruna Gadžu za v.d. izvršnog direktora za kapitalne investicije.

Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti generalnog direktora i izvršnih direktora – članova Uprave JP Elektroprivreda BiH, Nadzorni odbor je donio na osnovu prethodno dobivene saglasnosti Vlade FBiH, saopćeno je iz EP BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here