Potpisana tri ugovora o grantu EU ukupne vrijednosti 43,8 miliona eura

Bespovratna sredstva iz fondova EU 

37

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora dr. Zoran Tegeltija i direktorica Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Naesl potpisali su tri ugovora o grantu Evropske unije ukupne vrijednosti 43,8 miliona eura.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je specijalni predstavnik Evropske unije za BiH i šef Delegacije EU u BiH ambasador Johhan Sattler.

Potpisivanjem ovih ugovora osigurana su bespovratna sredstva iz fondova EU kao  finansijska podrška za radove na Koridoru Vc na dionicama autoputa i to: petlja Rudanka – tunel Putnikovo brdo (30,8 miliona eura) u Republici Srpskoj i tunel Putnikovo brdo – petlja Medakovo (12 miliona eura) u Federaciji BiH.

Pored toga, potpisan je i ugovor o grantu kojim EU ulaže milion eura za projekat vodosnabdijevanja u Visokom kojim se poboljšava usluga za oko 4000 stanovnika u nekoliko gradskih naselja.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su korisnici ovih sredstava iz javnih poduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ i „Autoceste Federacije BiH“, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here