U Brčkom započeli značajni kapitalni projekti vrijedni 1,5 miliona KM

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH ove godine je započeo sa značajnim kapitalnim projektima u niskogradnji, a koji se tiču rekonstrukcije i izgradnje vrlo važnih prometnica.

64

U toku su radovi na rekonstrukciji cesta na dvije lokacije na području Distrikta čija je novčana vrijednost oko 1.500.000 KM.

Šef Odjela za javne poslove Ratko Stjepanović navodi kako je Bukvičko brdo, na regionalnoj cesti Brčko-Cerik, svakako dionica ceste koja je najznačajnija i za čiju je rekonstrukciju izdvojeno oko 750.000 KM.

“Iako je ugovoreni rok za završetak radova na ovoj dionici 90 dana, odnosno do 31. oktobra tekuće godine,  očekujemo prema dosadašnjoj dinamici rada, da će ova prometnica biti završena i puštena u promet već narednog mjesec”, kazao je Stjepanović.

Budući da je ova dionica u potpunosti zatvorena u dužini od 1.040 metara, promet se usmjerava alternativnim pravcima, što dodatno otežava kretanje vozila s obzirom na to da su u toku godišnji odmor.

Stjepanović pojašnjava da su upravo sada najpovoljniji uvjeti za izvođenje ovih radova jer je prva polovina godine bila izrazito kišovita i nepovoljna za izvođenje građevinskih radova.

“U toku su radovi i na magistralnoj cesti u mjestu Gluhakovac i Grbavica u dužini od oko 700 metara ukupne vrijednosti oko 770.000 KM, a krajnji rok za njihovo izvođenje je 45 dana. Promet na ovoj dionici odvija se naizmjenično jednom trakom dok se potpuno zatvaranje ove dionice očekuje u fazi njenog asfaltiranja”, naglasio je Stjepanović.

Ovih dana Odjel za javne poslove brčanske Vlade uvest će u posao izvođača radova i na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje, na dionici od Gornjih Hrgova prema Brčkom u dužini od oko 700 metara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here