Članovi Skupštine Farmavite imenovali mr.sc. Benjamina Šahovića novim predsjednikom Uprave

Menadžer bogatog međunarodnog iskustva nakon 16 godina rada u industriji lijekova, medicinskih uređaja i veleprodaje postaje predsjednikom Uprave Farmavite d.o.o. Sarajevo

214

Skupština Farmavite d.o.o. imenovala je mr.sc. Benjamina Šahovića novim predsjednikom Uprave Farmavite. Mandat novog predsjednika Uprave trajat će četiri godine, počeviši od 1. srpnja 2023. godine.

Mr.sc. Benjamin Šahović na mjesto predsjednika Uprave Farmavite dolazi s pozicije pomoćnika predsjednika Uprave nakon 16 godina rada u ovoj kompaniji. Višegodišnje poslovno iskustvo stjecao je na rukovodećim pozicijama od nabave, prodaje, marketinga, strateškog planiranja te razvoja poslovanja kompanije.

Mr.sc. Šahović diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu, a titulu magistra ekonomskih znanosti stekao je 2012. godine na Sveučilištu Buckingham, UK.

Farmavita d.o.o. Sarajevo od 2008. godine strateški je partner druge po veličini farmaceutske kompanije Belupo d.d. u Hrvatskoj sa sjedištem u Koprivnici. Farmavita je osnovana 1991. godine kao veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda, a od 2005. godine ulazi u projekat ugovorne proizvodnje generičkih lijekova. Strateškim povezivanjem dviju kompanija nastavlja se s jasno zacrtanom strategijom temeljenom na razvoju globalnog poslovanja, jačanju tržišne pozicije u regiji, posebice Bosni i Hercegovini te mogućnošću otvaranja novih tržišta. Zajedničko poslovanje dviju kompanija omogućuje rast broja registriranih lijekova različitih terapijskih skupina, te bolju snabdjevenost tržišta za potrebe krajnjih kupaca odnosno pacijenata.

Najmoderniji poslovno proizvodni kapaciteti za licencnu proizvodnju lijekova, optimalni skladišni uvjeti, dobra tržišna pozicija, menadžment koji zna, razumije i kreira poslovanje brzo se prilagođavajući specifičnostima tržišta, pretpostavke su koje Farmavitu visoko pozicioniraju na ljestvici farmaceutskih kompanija interesantnih velikim proizvođačima lijekova i medicinskih sredstava za različite oblike poslovnih povezivanja.

Danas Farmavita broji oko 200 zaposlenika, a u 2022. godini je ostvarila prodaju u iznosu od 36 mil. eura. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u modernizaciju i proširenje proizvodnih, skladišnih i laboratorijsko-analitičkih kapaciteta, Farmavita ispunjava najzahtjevnije standarde i principe dobre distribucijske prakse i posluje s renomiranim ino-proizvođačima lijekova i medicinskih sredstava, te pruža usluge zastupanja i konsignacije. Visoki standardi kvalitete na području ljudskih resursa, kontinuirano ulaganje u kompetencije, razvoj i obrazovanje zaposlenika, Farmavitu čine poželjnim poslodavcem na tržištu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here