Vijeće ministara BiH – Podrška promociji domaće privrede

29

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa donijelo je pojedinačne odluke o rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji, kao i  rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u inostranstvu.        

Ukupna vrijednost ovog granta je 750.000  KM, od čega je 400.000  KM namijenjeno za podršku sajamskim i drugim manifestacijama, odnosno aktivnostima u zemlji usmjerenim na promociju i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, a  350.000  KM za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u inostranstvu.

Na ovaj način osigurana je finansijska podrška za 21-og organizatora sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji, usmjerenim na promociju i razvoj privrede Bosne i Hercegovine u 2022. godini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Istovremeno je, kako se dodaje,  finansijski podržano 11 sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u inostranstvu, usmjerenih na promociju i razvoj privrede Bosne i Hercegovine te je Spoljnotrgovinska komora BiH obavezana da ova sredstva koristi sa pažnjom dobrog domaćina, te da iz svog budžeta izdvoji ili iz drugih izvora obezbijedi nedostajući dio sredstava za podršku ovim manifestacijama u skladu s donesenom odlukom i Protokolom zaključenim u 2022. godini.

Sredstva su dodijeljena nakon završenog javnog poziva organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji i u skladu s kriterijima koje je ranije usvojilo Vijeće ministara BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here