Startupi Ministarstva privrede KS dobili mjesec dana besplatne reklame i mentorisanja

Na sajmu bh. privrede u sarajevskoj Skenderiji danas je održana panel diskusija o temi “Kako smo pokrenuli svoj startup”, a učesnici ove panel diskusije bili su vlasnici i vlasnice startup biznisa pokrenutih uz podršku Ministarstva privrede KS.

51

Šestero panelista, vlasnici različitih biznisa od usluge čišćenja tepiha, krojačkog salona do video produkcije govorili su kako su se odlučili pokrenuti vlastiti biznis i koliko im je podrška Ministarstva značila u trenutku pokretanja biznisa. Moderator panela, novinar i voditelj Emir Cocalić ovu panel diskusiju pretvorio je u pravi standup nastup uvodeći u diskusiju i prolaznike i goste iz publike.

Kao jedan od novih poduzetnika, Cocalić je odlučio slijediti primjer Ministarstva, te ponudio podršku mladim poduzetnicima kako bi nastavili razvijati posao.

“Ovo su sve sjajni mali biznisi, a svi uspješni biznisi krenuli su iz garaže. Oni mogu uspjeti, potrebno je raditi na unapređenju proizvodnje i usluge, potreban je dobar marketing i zato nastavljamo dobru praksu podrške”, kazao je na kraju panela Cocalić, ponudivši tom prilikom mladim poduzetnicima mjesec dana besplatne reklame i mentoringa.

Ministar privrede KS Adnan Delić čestitao je mladim poduzetnicima i zahvalio Cocaliću na podršci učesnicima startup programa Ministarstva privrede KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here