Sajam informacijskih tehnologija ITReboot 2,0

Od 15. do 17.12. u Travniku

101

Drugo izdanje Sajma informacijskih tehnologija ITReboot 2,0 održat će se u Travniku od 15. do 17. decembra ove godine uz učešće vrhunskih izlagača, predavača i panelista, rečeno je na konferenciji za novinare. Organizatori sajma su Općina Travnik i Centar za edukaciju mladih (CEM), a generalni sponzor BH Telecom.

“Sajam će ove godine biti održan u novootvorenom Srednjoškolskom centru. Ovo izdanje Sajma prošireno je sa panel diskusijama, tu je sedam predavanja, te Expo zona, Gaming zona i Kid’s Challenge i brojni drugi sadržaji”, istaknuo je Adis Arnautović, direktor CEM – a.

Nađa Hadžiemrić, direktorica Direkcije BH Telecom Travnik naglasila je da je ova kompanija i prije godinu dana “prepoznala uspješnu priču kakva je Sajam ITReboot pa podrška nije izostala ni ove godine.”

Načelnik Kenan Dautović kazao je kako su na prvom sajmu postavljeni dobro standardi. “Raduju me novi sadržaji koji bi trebali ohrabriti mlade da sebi stvaraju prostor za zapošljavanje”, rekao načelnik Dautović.

Prema riječima, Farisa Hafizadića, člana Organizacionog odbora, “prošlogodišnji sajam bio je uspješan, a ovogodišnje izdanje bit će za stepenicu uspješnije. Hafizadić je posebno naglasio nove sadržaje, dvije panel diskusije, Gaming zone i Job fair koji će omogućiti kompanijama iz IT sektora da mladim i talentiranim ljudima ponude posao ili stipendiju.

Najeminetniji predavači

I ovogodišnji IT reboot okuplja najeminentnije domaće i strane stručnjake koji će održati predavanja i učestvovati na panel diskusijama o makro i mikroekonomskim prilikama za razvoj IT industrije u Bosni i Hercegovini. Među predavačima su: Jan de Jong, dr. Faruk Hadžić, Nikola Škorić, dr. Kasim Tatić, Damir Maglajlić i Edin Mehić. Konferencija će odgovoriti na pitanje koji su preduslovi za razvoj IT industrije na lokalnom nivou i šta sve lokalna zajednica može uraditi kako bi kreirala podsticajno okruženje za IT biznise.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here