U toku javni uvid: Šta predviđa projekat “Green Building Resort” Poljine

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi.

394
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 20. redovnoj sjednici, održanoj 28. jula 2022. godine donijelo Nacrt Regulacionog plana “Green Building Resort” Poljine, izrađen u skladu sa Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana “Green Building Resort”.

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u Nacrt plana i javne rasprave (učešće javnosti) u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar Sarajevo.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar – Službi za prostorno uređenje i investicije, putem Mjesne zajednice „Šip“, kao i elektronskim putem na mail: selma.islambegovic@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba

Spomenuto zemljište je u vlasništvu kompanija “Green Building d.o.o. Sarajevo”, a kao njen vlasnik naveden je Muhidin Šehović, o čemu je portal Akta.ba ranije pisao.​

green building pojine

Investitor gradi stambeni kompleks, odnosno kondominijum, Green Building Resort Poljine, stanove u novogradnji, zatvorenog tipa, ograđen i pokriven video nadzorom, sa bazenom i fitness & spa centrom, po principu “zelena izgradnja”, sa sistemom “smart house”.

Kao prednost objekta navode blizinu buduće Prve transferzale. Planirani završetak prvog stambenog objekta je oktobar 2022.

Objekti sadrže po osam stanova sa zasebnim ulazima kao i zajedničku garažu za cijelo naselje sa vanjskim liftom. U sklopu stambenog kompleksa, planiran je bazen 15×6m, fitness centar, spa centar, šadrvani, park sa dječijim igralištem.

green building poljine

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here