Uskoro pokretanje javne nabavke za izgradnju kružne raskrsnice u Butmiru

Šteta istakao važnost nastavka dobre saradnje

63
sporazum

 

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisali su jučer, 18. aprila, Sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke “Izgradnje kružne raskrsnice u Butmiru”.

Potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je istakao važnost nastavka dobre saradnje i u ovoj godini sa ovom općinom, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

“Naš cilj je razvijanje i maksimalno poboljšanje cestovne infrastrukture u svim općinama. Ove godine nastavljamo sve započete projekte, ali krećemo i sa realizacijom novih, koji će dugoročno riješiti pitanje gužvi, te tako unaprijediti kvalitet života”, naglasio je ministar Šteta.

Sporazumom su utvrđena prava i obaveza potpisnika, kao i odredbe zajedničke nabavke.

“Kroz ovaj projekt riješit ćemo nešto što stanovnici naselja Butmir dugo očekuju, a za koji su iskazali potrebu i kroz javnu raspravu o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, označivši ga kao prioritetan. Nadam se da ćemo na ovaj način saobraćajnicu učiniti sigurnijom, te dodatno smanjiti gužve u saobraćaju”, kazao je Muzur.

Vrijednost Sporazuma je 390.000 KM, od čega će Direkcija za puteve obezbijediti 300.000 KM, a Općina Ilidža ostatak iznosa.

Javna nabavka će se, nakon što se završe sve aktivnosti koje proizilaze iz ovog sporazuma, provesti primjenom otvorenog postupka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here