Energenti: 37. Susret plinske struke u Opatiji

Između ostalog, govorit će se o trendovima rekordno visokih cijena plina u Europi i mjerama koje poduzimaju države članice EU-a te očekivanim kretanjima na globalnom tržištu plina u budućem razdoblju.

75
  1. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin ove će se godine održati od 11. do 13. maja u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji. Trodnevna međunarodna plinska konferencija i izložba u Opatiji, u organizaciji Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP), članice Međunarodne plinske unije (IGU), i Centra za plin Hrvatske jedna je od najvećih u jugoistočnoj Europi.

Tokom tri dana održavanja susreta očekuje se učešće nekoliko stotina priznatih stručnjaka za plin i energetiku iz više od 20 zemalja, a svoje sudjelovanje potvrdilo je 50-ak uglednih predavača i 30-ak izlagača. Zanimljiv program konferencije obuhvatit će 10 aktualnih tematskih cjelina, nekoliko interaktivnih panel-diskusija i postersku sekciju o najaktualnijim temama iz područja plinskoga gospodarstva i energetike.

Organizatori će nastojati program ovogodišnje konferencije podijeliti na strateški i tehnički dio. Prvi dio konferencije obradit će strateške teme poput trendova na tržištu prirodnog plina, kretanja cijene plina i budućih očekivanja s obzirom na ukrajinsku krizu, ključne uloge plinske infrastrukture pri uspostavi dekarboniziranog i pouzdanog energetskog sustava, kao i utjecaja regulatornog okvira EU-a o ubrzanju dekarbonizacije na plinski sektor. Drugi i treći dan konferencije obuhvatit će tehničke teme, nove tehnologije i inovacije u plinskom sektoru u eri dekarbonizacije, razvojne potencijale terminala za UPP, problematiku transporta, distribucije, skladištenja i potrošnje plina s obzirom na osiguranje učinkovitog, sigurnog i niskougljičnog sustava te brojne druge teme.

Diljem svijeta prirodni plin ima važnu pozitivnu ulogu na globalnim energetskim tržištima, kao i pri energetskoj tranziciji pa je cilj ove konferencije osigurati razumijevanje i prihvaćanje ključne uloge prirodnog plina kao drugog, pouzdanog i čistog stupa energetske tranzicije, uz obnovljive izvore. Sa zadovoljstvom najavljujemo pozvano predavanje Andree Steghera, višeg dopredsjednika poslovne jedinice Energetska tranzicija kompanije Snam i budućeg predsjednika Međunarodne plinske unije (IGU) u mandatu od 2025. do 2028. te trenutačnog dopredsjednika IGU-a (od 2021. do 2025.), koji će govoriti o trendovima rekordno visokih cijena plina u Europi i mjerama koje poduzimaju države članice EU-a te očekivanim kretanjima na globalnom tržištu plina u budućem razdoblju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here