Uskoro 2. Evropski Halal Kongres u Sarajevu

28. - 29. maj 2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu

21

Sa zadovoljstvom najavljujemo predstojeći 2. Evropski Halal Kongres, prestižni događaj u organizaciji Agencije za certificiranje halal kvalitete, u saradnji sa cijenjenim partnerima. Ovaj značajan skup zakazan je za 28. – 29. maj 2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Ponosni smo što ovaj događaja organiziramo zajedno sa halal cerifikacijsktim tijelom Halal Control GmbH iz Njemačke, Fakultetom islamskih nauka, Univerziteta u Sarajevu, Tehnološkim fakultetom, Univerziteta u Tuzli, Udruženjem za Nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“  uz neprocjenjivu podršku Instituta za standarde i mjeriteljstvo Organizacije islamske kooperacije (SMIIC/OIC).

Na inicijalnoj sjednici Organizacijskog odbora Kongresa halal kvalitete, ovaj događaj preimenovan je u Evropski halal kongres.

Evropski Halal Kongres je centralni skup iz oblasti halal industrije u Europi. Kongres ima za cilj da okupi i ujedini stručnjake iz globalne halal industrije, podstičući razmjenu znanja i najboljih praksi u proizvodnji i preradi halal proizvoda širom svijeta. Ovaj događaj se ističe po svom naučnom i društvenom uticaju, prikazujući širok spektar naučnih, stručnih i praktičnih dostignuća u halal sektoru, uključujući proizvodnju, preradu, standardizaciju kvaliteta i inovacije u ovoj oblasti. Kroz širenje znanja i iskustava vezanih za halal kvalitet i industrijsku praksu, Kongres nastoji unaprijediti razvoj standarda halal kvaliteta kako na domaćem tako i na međunarodnom planu.

Posebnu vrijednost Kongresu daju publikacije Knjiga sažetaka i radova i već treće izdanje naučno-stručnog časopisa iz oblasti halal industrije pod nazivom Journal of Halal Quality and Certification.

Organizaciju ovog podržali su BBI Banka Sarajevo (zlatni sponzor), Perutnina Ptuj BH doo Breza, Superior Foods doo Šid, Restoran „Stara čaršija“ Bar i Univerzitet FINRA Tuzla. Medijski sponzori 2. Europskog halal kongresa su Media Centar Islamske zajednice u BiH i „WASABIH“ prva platforma profesionalne zajednice za halal industriju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here