Najavljene investicije iz Dubaia u Kanton Sarajevo

Investiciona korporacija Dubaia, jedna je od najvećih investicionih korporacija na svijetu, a nastala je kao konsolidacija sredstava komercijalne i poslovne imovine Vlade Dubaia.

58

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić sastao se  u Dubaiu s Njegovom ekselencijom Mohammedom Al Shaibanijem, izvršnim direktorom Investicione korporacije Dubaia (ICD).

Razgovarali su o potencijalnim investicijama koje ICD korporacija može unijeti u Kanton Sarajevo, kao i unaprijeđenju trgovinsko – poslovnih odnosa između Kantona Sarajevo i Dubaia. Zajednički zaključak je da su odnosi dobri, te da postoji kvalitetan prostor za jačanje saradnje.

“Njegovoj ekselenciji Mohammedu Al Shaibaniju predstavio sam nekoliko projekata u Kantonu Sarajvo koji bi ICD korporaciji mogli biti privlačni za investiranje i zadovoljan sam njegovim interesovanjem za investicione potencijale Kantona Sarajevo”, kazao je ministar Delić.

On je naveo da je ovo inicijalni sastanak s direktorom ICD korporacije,s obzirom da Kanton Sarajevo već izvjesno vrijeme ima otvorenu komunikaciju s predstavnicima ICD korporacije koji su pokazali interesovanje za investiranje u ovaj kanton.

Početak pregovora

“Ovaj sastanak početak je dubljih i ozbiljnijih pregovora koje ćemo nastaviti u narednom periodu, kako bismo realizirali neke od delegiranih projekata. Velika je čast za nas prijem kod direktora Al Shaibanija, a priliku sam iskoristio i da se zahvalim za sve što za našu domovinu, između ostalog i za izdašan paket pomoći s početka pandemije, a posebno za razumijevanje i podršku prilikom organizacije predstavljanja Bosne i Hercegovine na EXPO 2020 Dubai”, kazao je Delić.

Investiciona korporacija Dubaia, jedna je od najvećih investicionih korporacija na svijetu, a nastala je kao konsolidacija sredstava komercijalne i poslovne imovine Vlade Dubaia.

Ova sredstva iz različitih sektora uključuju vodeće kompanije na tržištu u oblasti finansijskih usluga, transporta, nekretnina, sportsko -rekreativnih i komunalnih usluga.

ICD je dobio mandat od Vlade Dubaia da navedene usluge globalizira i popularizira diljem svijeta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here