Strah od širenja korone spustio cijene nafte

Na američkom se tržištu barelom u ugovorima za isporuke u decembru trgovalo po 1,97 dolara nižoj cijeni, od 77,04 dolara.

66

Cijene nafte potonule su na međunarodnim tržištima prema 79 dolara jer se ulagači pribojavaju da bi novi talas virusa korona u Evropi mogao zakočiti oporavak od krize te, procjenjuju, šanse za prodaju nafte iz strateških rezervi.
Na londonskom je tržištu cijena barela potonula 1,9 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje, na 79,34 dolara. Nakratko se bila popela na 82,24 dolara.

Na američkom se tržištu barelom u ugovorima za isporuke u decembru trgovalo po 1,97 dolara nižoj cijeni, od 77,04 dolara. U ugovorima za isporuke u januaru cijena mu je takođe pala oko dva dolara, na 76,52 dolara.

Trgovce je  zabrinulo opetovano širenje virusa korona u Evropi. Austrija je tako prva zemlja koja je ponovo odlučila uvesti potpuni lockdown kako bi se uhvatila u koštac s novim talasom zaraze koji bi mogao zakočiti privredni oporavak regije od krize.

I Njemačka, najveća evropska privreda, upozorila je da bi zbog virusa korona mogla posegnuti za potpunim zatvaranjem, prenosi Index.hr.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here