Društveno preduzetništvo u praksi tema sljedeće sesije Coca-Coline podrške mladima

Q&A sesija Coca-Coline podrške mladima sa društvenom preduzetnicom Tamarom Jović iz Zvornika

19

Tamara Jović je dokaz da najinspirativnije i najljepše ideje nastaju kada se pomiješa želja za radom sa svrsishodnim poslovnim poduhvatom. „Super žena“ d.o.o., društvo za pružanje usluga Zvornik osmislila je Tamara Jović kao prvi  društveni biznis u Zvorniku koji pruža usluge čišćenja i održavanje stambeno-poslovnih objekata i zajedničkih prostorija etažnih vlasnika. Ovaj društveni biznis je osnovan 2017. godine sa namjerom da utiče na zapošljavanje žena sa više od 40 godina starosti, nekvalifikovane, bez posebnog obrazovanja i bez radnog iskustva. Trenutno zapošljava tri stalno zaposlene žene i sezonski, u ljetnom periodu tri do četiri žene.

Tamara je o početku ”Super žene” jednom prilikom rekla: “Završila sam fakultet, i šta sad? Posla nije bilo. Nisam bila jedina. Svi su dobili poslove, a daleko su manje zaslužili od mene… Ništa se ne mijenja nabolje, sve je isto… I onda sam odgovorila samoj sebi – da, isto je ukoliko želite da bude isto. Ja ne želim. Želim da živim bolje, da mijenjam sebe, i da doprinesem koliko god mogu sebi i svojoj zajednici.”

Q&A sesiju sa Tamarom organizujemo putem Zoom platforme, u srijedu, 17. novembra, u 15 sati. Sa Tamarom će mladi imati priliku razgovarati o inspiraciji za pokretanje biznisa, idejama, motivima koji  pokreću, o raznim preprekama, raznim obrtima koji se dešavaju tokom rada, ali i o tome koliko je važno konstantno usavršavanje i učenje.

Prijave za učešće su obavezne, otvorene su do samog početka webinara, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

 

#NaučiPrimijeniKreni

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na “novu normalnost”, odnosno uslove pandemije.

Partneri programa su: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

 

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here