Čapljinska “Lasta” sama će proizvoditi struju

Radi se o samo jednom od noviteta koji će omogućiti tvornici da sama proizvodi struju za svoje pogone

43

Radovi na tvornici keksa i vafla ”Lasta” Čapljina polako se bliže kraju, a dokaz tomu su i postavljeni solarni paneli na krovu tvornice.

Radi se o samo jednom od noviteta koji će omogućiti tvornici da sama proizvodi struju za svoje pogone, piše Čapljinski portal.

”Solarni paneli jačine 1,3MW postavljeni su na krov tvornice. Pomoću njih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u periodima sunčanih dana”, rekli su ”Laste”.

Inače, u tvornici su već sklopljeni strojevi i krenulo se s probnom proizvodnjom slastica. Radi se o najkvalitetnijim strojevima na tržištu. Oprema je italijanskog i njemačkog porijekla, dok su trake proizveli Švicarci.

Podsjetimo, u novembru 2019. godine vlasnik grudske ”Violete” Petar Ćorluka kupio je ”Lastu” u stečaju i najavio ponovno pokretanje tvornice i proizvodnje.

Tada je najavio kako će u Lastu biti uloženo više od 20 miliona KM te da će Čapljina biti središte u kojemu će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.

”Prehrambena industrija je nešto potpuno novo za cijeli naš tim, koji se bavi svim, od pomnog istraživanja tržišta do planiranja proizvodnje i lansiranja proizvoda na tržište. Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde prehrambene industrije, kako bi svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod”, rekao je početkom ove godine Ćorluka.

”Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica. Od velikog je značaja da sve razine budu ispunjene, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije do kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima”, dodao je.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here