Sberbank BH ima novog člana Uprave za informacione tehnologije, sigurnost i operacije (CTO/COO)

Primorac Brkić bankarski je ekspert sa više od 20 godina radnog iskustva, specijalizovana za informacione tehnologije, a iza sebe ima brojne uspješne projekte koji idu u korak sa posljednjim trendovima savremenog bankarstva.

1099

Sberbank BH ima novog člana Uprave. Sanja Primorac Brkić novi je član Uprave (CTO/COO)  i nadležna je za IT, Sigurnost, Operacije, Organizaciju i upravljanje projektima i procesima.

Primorac Brkić bankarski je ekspert sa više od 20 godina radnog iskustva, specijalizovana za informacione tehnologije, a iza sebe ima brojne uspješne projekte koji idu u korak sa posljednjim trendovima savremenog bankarstva.

Nova članica Uprave u Sberbank BH dolazi sa pozicije Direktora Informatike UniCredit banke, na kojoj je bila osam godina i zajedno sa svojim timom iznijela brojne projekte te implementirala nove tehnologije i procese automatizacije doprinoseći pri tome snažnoj tržišnoj reputaciji. Prije UniCredit banke je bila 15 godina na rukovodećim pozicijama u Hypo-Alpe-Adria banci, gdje je pored rukovođenja sektorom informatike, u pojedinim periodima, bila nadležna za razvoj kartičnog poslovanja, digitalnih kanala, opće poslove, operativnu podršku, organizaciju. Vodila je sve projekte implementacija glavnih bankarskih aplikacija.

„Sberbank BH čini inovativan i dinamičan tim, koji iza sebe ima uspješno realizovane projekte iz područja digitalizacije. Također, Sberbank BH je napravila značajan iskorak u razvoju digitalnih bankarskih usluga kako za fizička tako i za pravna lica. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila novi izazov u mojoj karijeri, te ću zajedno sa timom raditi na dodatnom unapređenju ICT infrastrukture, razvoju novih aplikativnih rješenja, optimizaciji procesa kao i podizanju nivoa IT sigurnosti“, ističe Primorac Brkić, te dodaje da zadovoljavanje potreba klijenata i dalje ostaje glavni prioritet.

„Ovim imenovanje Sberbank BH jasno pokazuje svoje poslovno određenje“, naglašava predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić. „Gospođi Primorac Brkić želim toplu dobrodošlicu u tim. Vjerujem da ćemo biti još bolji partner za sve naše klijente“.

Sanja Primorac Brkić je stekla zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, odsjek informatike, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega u Zagrebu završava postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu iz oblasti poslovne ekonomije, čime stiče zvanje magistra društvenih nauka.

Ovom promjenom Uprava Sberbank BH sada broji četiri člana.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here