UNDP poziv pet firmi za učešće u Izazovu dekarbonizacije

Rok za dostavljanje online prijava ističe u ponoć 21. aprila 2021. godine. Sve prijave koje pristignu nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

24

Projekat “Podrška pripremi za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora”, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), a finansira Švedska, poziva sva zainteresirana mala i srednja preduzeća iz BiH da se prijave za učešće u “Izazovu dekarbonizacije”.

Ovom intervencijom nastojimo identificiratii uključiti pet preduzeća iz BiH i pomoći im da iz krize izađu jači sa pametnim (smart) rješenjma  te se teži uspostavljanju održivih pristupa za buduće poslovne operacije kroz pilot-provođenje konkretnih kratkoročnih intervencija koje će doprinijeti dekarbonizaciji njihovih poslovnih operacija, navodi se na sajtu Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo.

Izazov dekarbonizacije za mala i srednja preduzeća će doprinijeti održivom i zelenom oporavku privatnog sektora u BiH kroz pružanje podrške preduzećima liderima uključenim u Izazov u smanjenju njihovog energetskog intenziteta,  prelazu sa fosilnih goriva na goriva iz obnovljivih izvora, kontroli emisija stakleničkih gasova i kontroli emisija zagađivača zraka.

Cilj Izazova je podržati preduzeća u osmišljavanju konkretnog pristupa dekarbonizaciji njihovih poslovnih operacija. Proces pružanja pomoći će trajati od aprila do septembra 2021. godine. Indikativni finansijski okvir podrške po preduzeću iznosi do 30.000 KM (uz minimalni doprinos primatelja sredstava granta u iznosu od 30 posto).

Rok za dostavljanje online prijava ističe u ponoć 21. aprila 2021. godine. Sve prijave koje pristignu nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje.

Više informacija o pozivu na linku https://zamisli2030.ba/bs/decarbonisation-challenge-for-small-and-medium-enterprises/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here