Digitalizacija privrednih i poljoprivrednih poticaja u KS

Predstavnici IFC-a su izrazili spremnost za nastavak dosadašnje saradnje, posebno kada je u pitanju poduzimanje daljih važnih reformskih koraka.

39
Tech devices connected to each other by businesswoman on blurred background 3D rendering

Vlada Kantona Sarajevo je u proteklim godinama radila na unapređenju poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo. Jedan od značajnih projekta koji ima za cilj upravo unapređenje poslovnog okruženja provodi se u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke i uz pomoć Britanske ambasade u Sarajevu.

Ovim povodom,  u organizaciji Ministarstva privrede održan je radni online sastanak predstavnika IFC i ministra privrede KS Adnana Delića.

Tema sastanka je, između ostalog, bila razmatranje tekućeg stanja projekta i planiranje novih aktivnosti, odnosno digitalizacija poticaja u oblasti privrede i poljoprivrede.

Ministar Delić je posebno naglasio da je projekt digitalizacije poticaja u oblasti privrede uopšte, ali i poljoprivrede od velikog značaja, jer se njime obezbjeđuju ključni pokazatelji uspješnosti dodjele poticaja.

“IFC ima veliko iskustvo u radu sa federalnim nivoom države u procesu digitalizacije poticaja”, naglasila je Senka Eminagić-Vranić, specijalista za privatni sektor.

Ovom prilikom, dogovoreno je da će IFC iduće sedmice dostaviti Ministarstvu privrede listu ulaznih informacija i time nastaviti saradnja u procesu digitalizacije poticaja.

“U okviru spomenutog projekta izrađen je Investicijski profil Kantona Sarajevo, a ovih dana se radi i na njegovom ažuriranju aktuelnim podacima u svrhu davanja podrške svim postojećim i potencijalnim investitorima”, naglasio je ministar Delić.

Predstavnici IFC-a su izrazili spremnost za nastavak dosadašnje saradnje, posebno kada je u pitanju poduzimanje daljih važnih reformskih koraka.

 

Međunarodna validacija projekta unapređenja poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo se očekuje i kroz poboljšanje pozicije Bosne i Hercegovine na listi Lakoće poslovanja – Doing Business.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here