Sir od mlijeka posebnih krava

Sir od 214 američkih dolara poslužuje se u restoranu Serendipity 3 u New York-u

23

Sir od 214 američkih dolara poslužuje se u restoranu Serendipity 3 u New York-u.Unatoč uobičajenoj lakoći u kojoj se rade, kuhar zahtijeva obavijest od 48 sati prije nego što neko naruči ovo jelo. Priprema počinje s plišanim francuskim hljebom natopljenim šampanjcem Dom Perignon i pečenim u 23-karatnim zlatnim pahuljicama. Zatim se puni Caciocavallo podolico, rijetkim italijanskim sirom koji zahtijeva mlijeko jedinstvene vrste krave (na svijetu ih ima samo 25.000) koja laktira samo dva mjeseca u godini.Potom se hljeb četka uljem bijelog tartufa i zlatnim pahuljicama, te se obloži u više zlatnih listova.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here