Planirano produženje korištenja turističkih vaučera u RS

Rok važenja turističkih vaučera prema postojećoj Uredbi je 31. decembar 2020.

18

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je u toku rad na pripremi uredbe o produženju roka za narednu godinu ili za prvi dio naredne godine korištenja turističkih vaučera, kojih je do sada izdato oko 25.000.

“S obzirom na to da se poslovna zajednica obratila sa takvim zahtjevom, obrazloživši pozitivne efekte ovog projekta, mi razmišnjamo u tom smjeru da ćemo do kraja godine imati usvojene izmjene postojeće uredbe u smislu produžetka roka projekta turističkih vaučera za narednu godinu ili za prvi dio naredne godine”, rekla je Gašić.

Ona je navela da se vaučeri još koriste u RS i ocijenila kao odlične efekte koje su oni dali. Istaknula je da, prema povratnim informacijama privrednih subjekata, taj projekat pomogao u krizi, a prije svega hotelima.

“Hoteli imaju fiksne troškove koji utiču na njihovo poslovanje i bez ovih turističkih vaučera zaista bi im bilo upitno poslovanje”, dodala je Gašić.

Prema njenim riječima, veliki broj privrednih subjekata se dobro snašao sa korištenjem vaučera, iako ima i hotelijera koji ih nisu koristili, koji nisu bili u mogućnosti ili su bili ograničeni nekim drugim faktorima pa nisu učestvovali u tom projektu.

Rok važenja turističkih vaučera prema postojećoj Uredbi je 31. decembar 2020.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here