Rusi će cjepivo proizvoditi u Indiji, počinju početkom nove godine

Cjepivo, koji je razvio ruski Istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamalei, postao je prvo službeno registrirano cjepivo protiv covida-19 na svijetu.

9
Ruski fond za izravna ulaganja (RDIF) i indijski proizvođač lijekova Hetero, objavili su da su sklopili sporazum o proizvodnji ruskog cjepiva protiv covida-19 Sputnik V u Indiji, izvještava u petak agencija Ria, navodeći da se planira proizvodnja više od sto miliona doza godišnje.
Pokretanje proizvodnje zakazano je za početak sljedeće godine, piše Ria. Prema čelniku RDIF-a Kirilu Dmitrievu, Sputnik V trebao bi postati “važan dio nacionalnog portfelja cjepiva” za svaku zemlju.

Cjepivo, koji je razvio ruski Istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamalei, postao je prvo službeno registrirano cjepivo protiv covida-19 na svijetu. Rusi tvrde da je razvijeno “na dobro proučenoj i provjerenoj ljudskoj adenovirusnoj vektorskoj platformi, s važnim prednostima u pogledu sigurnosti, učinkovitosti te nema dugoročnih štetnih učinaka”.

RDIF je jučer objavio i da je moguća proizvodnja cjepiva Sputnik V u Njemačkoj. Ruske epidemiološke službe u petak izvještavaju o 27.543 novozaraženih koronavirusom u četvrtak, što je najviše od početka pandemije. U Rusiji je do sada evidentirano 2.215.533 oboljelih.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here