Za podizanje kvaliteta turističke ponude Tuzlanskog kantona 201.000 KM

Zahtjevi na osnovu objavljenog Javnog poziva se primaju do 18.11.2020 godine

17
?

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinansiranje projekata turističke infrastrukture odnosno dodjelu bespovratnih sredstava u skladu sa programom podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2020. godinu – Projekti javne i druge turističke infrastrukture.

Program se odnosi na uređenje, izgradnju i obnovu turističke infrastrukture u javnom sektoru na području Tuzlanskog kantona, aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva za dolazak na turistička područja Tuzlanskog kantona. Tu se ubraja i izrada i uređenje izletišta, kampova, trim staze, rekreacijski sadržaji, vidikovci, promatračnice, pješačke staze, biciklističke, planinarske i druge tematske staze, pećine, stijene za penjanje, igrališta, plaže na jezerima, rijekama i dr.

Sredstva za ovu namjenu izdvojena su u ukupnom iznosu od 201.000 KM.

Sredstva su namijenjena turističkim zajednicama općina i gradova, lokalnim zajednicama, ali i javnim preduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim komplementarnim djelatnostima na podrčju Tuzlanskog kantona.

Aplikant može konkurirati samo sa jednim projektom po Javnom pozivu. Voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona imenovat će stručnu Komisiju za ocjenu ispunjavanja uslova i kriterija za dodjelu sredstava.

Zahtjevi na osnovu objavljenog Javnog poziva se primaju do 18.11.2020 godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here