Vlada KS i UNDP reliziraju 24 projekta vrijedna 30,5 miliona KM

Vlada KS je iz Budžeta osigurala oko 24 miliona KM, dok je UNDP u saradnji sa donatorima obezbijedio oko 6,5 miliona KM

11

Vlada Kantona Sarajevo realizira 24 projekta  sa UNDP-om, ukupne vrijednosti oko 30,5 miliona KM,  u različitim oblastima, a u kojima UNDP, na osnovu sporazuma s Vladom, učestvuje kao implementator.

Od navedenog iznosa sredstava, Vlada KS je iz Budžeta KS osigurala oko 24 miliona KM, dok je UNDP u saradnji sa donatorima obezbijedio oko 6,5 miliona KM.

Informacija o dinamici relizacije projekata razmatrana je zajedno sa šefom Programa za lokalni razvoj UNDP-a Edisom Arifagićem, a tom prilikom su premijer Nenadić i ministri u Vladi zahvalili Arifagiću i UNDP-u na svesrdnoj podršci kao i osiguranju značajnih donatorskih sredstava za realizaciju tekućih projekata.

Na listi projekata koji se realiziraju su projekti uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe s poteškoćama u kretanju, proširenja odlagališnih kapaciteta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Smiljevići“, unapređenja operativnih kapaciteta KJKP „Rad“i „Park“, izrada studije stanja energijske efikasnosti objekata koje koriste osobe u stanju socijalne potrebe, projekti nabavke autobusa za KJKP „Gras“, podrške uspostavi Vijeća za reformu tržišta rada KS i izradi Akcionog plana zapošljavanja 2020-2022. godina, zatim projekti povećanja energijske efikasnosti u 13 objekata javnih ustanova, subvencioniranja zamjene peći na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima i toplotnim pumpama, rekonstrukcije i adaptacije bivšeg Armijskog centra u COVID izolatorij i brojni drugi..

Arifagić je istaknuo da je kroz zajedničke projekte ostvarena izvanredna saradanja sa Vladom, kao i partnerskim javnim ustanovama i preduzećima te da su u kratkom periodu stvoreni preduslovi za značajnije unapređenje kvaliteta života u Kantonu Sarajevo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here