Najinovativniji online dan 22. 10. 2020.

Sarajevo Innovation Summit 2020 je najznačajniji regionalni događaj o inovacijama

40

Sarajevo Innovation Summit 2020 je najznačajniji regionalni događaj o inovacijama koji će biti održan 22. oktobra 2020. u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog instituta Sarajevo. Obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, Summit će ove godine biti održan online i tako pomjeriti granice regionalnog.

Na ovogodišnjem Summitu okupiće se najznačajniji stručnjaci iz Evrope u oblasti inovacija, a jedan od key note govornika će biti prof. dr. Zlatko Lagumdžija. Profesor Lagumdžija sa svojim bogatim iskustvom i znanjem koji je stekao predavajući po eminentnim fakultetim i univerzitetima, upotpuniće sam program najinivativnijeg događaja u regionu. Pored uvaženog profesora, key note govornici će biti Aida Hadžialić, komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitan, te Saša Bešlić, savjetnik Svjetskog ekonomskog foruma i jedan od najuspješnijih švedskih bankara.

Program Samita se sastoji od dvije panel diskusije, od kojih prva nosi naziv: „New normal – Is your technology ready for the new digital reality?”. Moderatorica navedene diskusije biće Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alliance. Panelisti su Faris Začina, osnivač i direktor Ministry of Programming, jedne od najuspješnijih kompanija na Balkanu za osnivanje start-up kompanija sa međunarodnim partnerima, Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja LANACO-a. Edin Deljkić direktor je i osnivač bh. IT kompanije Klika d.o.o. Sarajevo, te predsjednik Upravnog odbora Bit Alijanse. Gospodin Deljkić je takođe dio prvog panela, a uz njega i Naj Gakenyi, izvršni direktor i osnivač GRM Digital u smjeru da postane vodeća CMS agencija za izradu i dizajn web stranica i Kenan Karčić, MA voditelj Centra za digitalno bankarstvo u Raiffeisen banci BiH.

„Digital art cultural experiences in the post Covid era“ naziv je druge panel diskusije koju će otvoriti Filippo Tattoni-Marcozzi, međunarodni art savjetnik i kustos s bogatim iskustvom. Moderator drugog panela je dr. Hatidža Jahić, docentica sa Katedre za ekonomsku teoriju i politiku na Ekonomskom fakulutetu u Sarajevu i Fulbright stipendistica. Učesnici panela su velika imena iz polja inovacijskog menadžmenta i inovacija. Šeherzada Halimić, izvršna direktorica Instituta za razvoj maldih KULT. Edina Salesković je savremena umjetnica, koja je stekla svoje obrazovanje u SAD-u sa dugogodišnjim međunarodnim uspjesima, pored Edine, na drugom panelu će biti i Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA-e, prve regionalne online platforme za kupoprodaju ručno rađenih i originalnih proizvoda, Marija Ivanković, saradnica za kreativni segment brenda Pavone i Irma Krvavac, akademska slikarka, dizajnerica i vlasnica brenda Freya.

Učešće u Samitu imaće profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i prof. dr. Amila Pilav Velić, idejni tvorac i direktorica Sarajevskog inovacijskog samita.

Organizatori najinovativnijeg događaja u regionu su Ekonomski fakultet u Sarajevu i Ekonomski institut Sarajevo. Sponzori su BH Telecom, QSS, Institut za razvoj mladih KULT, prijatelj Summita je BIT alijansa.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here