Metropolitan opera otkazala cijelu sezonu

Kompanija će zbog otkazivanja sezone izgubiti dodatna 54 milona dolara, a ukupan gubitak od početka pandemije iznosit će 154 miliona dolara

12

Njujorška Metropolitan opera zbog pandemije korona virusa otkazala je cijelu sezonu, prvi put u svojoj gotovo 140-godišnjoj istoriji.

Sezona je prvobitno trebala početi ove sedmice, ali je Opera početkom juna objavila da odgađa otvaranje za 31. decembar. Na kraju je odlučeno da sezone nikako neće biti, a otkazana su 218 izvođenja 23 opere, kao i međunarodna turneja orkestra, planirana za juni 2021. godine. Računajući i predstave otkazane u prethodnoj sezoni, prekinutoj 12. marta, ukupan broj neodigranih komada iznosi 276.

Peter Gelb, generalni upravnik Metropoliten opere,procijenio je da će kompanija zbog otkazivanja sezone izgubiti dodatna 54 milona dolara, a da će ukupni gubitak od početka pandemije biti 154 miliona dolara.

Naredna sezona Metropoliten opere, koja bi trebala trajati od 27. septembra 2021. do 11. juna 2022. godine, bit će otvorena komadom “Fire Shut Up in My Bones” Terencea Blancharda, premijerno prikazanim u junu prošle godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here