U fokusu Gospodarskog foruma u Orašju uticaj pandemije COVID-19 na bh. privredu

Nakon Foruma, učesnici su obišli kompanije Braća Benković, Temex, Poskom i Maxoff, te se upoznali sa aktuelnim stanjem u kompanijama, kao i planovima za budućnost.

31

U Orašju je održan Gospodarski forum u organizaciji Gospodarske komore Orašje. Na Forumu je razgovarano o aktualnoj pandemiji virusa COVID-19 i njenom uticaju na bosanskohercegovačku privredu. Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković je upoznao prisutne s aktivnostima koje je Komora poduzela u cilju podrške i pomoći privrednicima u cilju prevazilaženja problema uzrokovane pandemijom. Također je ukazao i na aktualne pokazatelje vanjskotrgovinske razmjene.

Nakon Foruma, učesnici su obišli kompanije Braća Benković, Temex, Poskom i Maxoff, te se upoznali sa aktuelnim stanjem u kompanijama, kao i planovima za budućnost. Vuković je održao sastanak i sa predstavnicima Udruženja Prsten i Hrvatske gospodarske komore  (HGK) o temi zajedničkih aktivnosti od interesa za intenziviranje dosadašnje uspješne suradnje bosanskohercegovačkih i hrvatskih kompanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here