Rasprodaja tehnoloških dionica pokosila indekse na Wall Streetu

Nije bilo konkretnih okidača za ovaj pad na berzi, tako da su investitori u nedoumici da li je on signal za još jedan istorijski potres na tržištu ili samo mala prolazna turbulencija

20

Masovna prodaja dionica tehnoloških kompanija na Wall Streetu pokosila je sinoć sve američke berzanske indekse, koji su samo dan bilježili visoke nivoe. Cijene nafte i zlata su takođe pale, a analitičari pokušavaju da protumače uzroke rasprodaje.

Industrijski indeks Dow Jones bio je tokom sinoćnjeg trgovanja u gubitku za više od 1.000 poena prije nego što se oporavio i zaključio dan na 28.292,73 poena, s minusom od 2,8 posto, odnosno 808 poena.

Indeks S&P 500 potonuo je za 3,5 procenta, na 3.455,06 poena, dok se tehnološki indeks Nasdaq Composite smanjio za pet posto, na 11.458,10 bodova.

To je bio najteži jednodnevni pad za Dow Jones i S&P od juna, a najveći pad Nasdaqa od marta ove godine.

Cijena zlata se takođe spustila na 1.922 dolara po unci, mada se kasnije oporavila tokom trgovačkog dana.

Cijena nafte je također bila u padu, pri čemu je nafta Brent trgovana za 43,15 dolara po barelu, a američka WTI nafta za 40,22 dolara za barel.

Nije bilo konkretnih okidača za ovaj pad na berzi, tako da su investitori u nedoumici pred pitanjem da li je on signal za još jedan istorijski potres na tržištu ili samo mala prolazna turbulencija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here